Vis op de boerderij!

19 Juni; ESTIDA mocht weer wat leuks maken bij ons! Ondanks de recessie proberen wij te blijven investeren in ons restaurantje. Nou haal dat “tje” er maar van af want  het is nu toch echt een restaurant. En…afgelopen zondag, Vaderdag, hebben wij weer terrastafels in het restaurant moeten zetten om al onze gasten een leuk plekje binnen te geven want we zaten afgeladen vol; genieten was dat weer! Er hangt nu een mooi groot krijtbord op de afzuigkap waar Ilja, onze vaste parttimer, die ook student Kunstgeschiedenis is, haar creatieve kant aan u mag laten zien. Zij is degene met het mooie handschrift, die alle handgeschreven teksten in het restaurant voor ons verzorgd.

Op het bord komen ook lekkere specials, die niet op de kaart staan. Deze zomerweken zijn het heerlijke handgesneden (wat wij toch al niet allemaal met onze handen doen) boerenboterhammen ingesmeerd met een volle kruidenroomkaas met daartussen plakjes uitgesneden rode zalm, begeleidt door een pluk frisse salade. De zalm wordt, zoals al onze visprodukten (ook voor de BBQ’s, buffetten en op de hapjes voor de avondfeesten), ingekocht bij Rick, de gezellige en leuke eigenaar van de viszaak in het Velserbroekse winkelcentrum. Hij komt van en woont in Volendam, dus u snapt waar deze heerlijke vis zo lekker vers vandaan komt! Zo blijkt hij een ook niet onverdienstelijke DJ te zijn (vandaar dat haar ;)). Dus wilt u een leuk feestje boeken met DJ en lekkere hapjes…….bij OdP kan bijna alles en we hebben echt tot ’s nachts vergunning en onze boeren Cor en Klaas, die op het erf wonen, vinden het ook geen probleem. Nog leuker…..Cor en zijn gezin hebben eind juni ook een feestavond bij ons geboekt.

Afgelopen vrijdag was het bruiloftsfeest van Marjolein en Eddie met hun 2 schattige kinderen Floor en Stijn. Wat was het een leuke dag en meer dan geweldige avond. Alles klopte; zelfs het weer en dat is tegenwoordig toch wel een unicum! De volgende dag kwam het kersverse paar ons nog persoonlijk bedanken en vertelde dat ze aan het sparen gaan om hun 1 jarige feest ook weer bij ons te kunnen vieren. Dat zegt toch wel wat. Zij hadden in de namiddag een luxe landelijke BBQ, ja ook weer met vis van Rick, besteld en die viel ook letterlijk bijzonder goed in de smaak. Ook zo fijn bij ons is, dat al is het slecht weer, bij ons de BBQ altijd door gaat. Onze chefkok staat, in principe, zelf achter de BBQ want wij willen ook hier de kwaliteit leveren, die u van ons gewend bent. En niet iedereen kan goed BBQen, neem dat maar van ons aan. Ook de vleespakketten komen van Ambachtelijke slagerij Duijn uit Santpoort Noord. Wilt u vegetarisch; helemaal geen probleem, ook deze produkten levert Duijn.

Verder was afgelopen week, net zoals deze week, gevuld met bussen vol vrolijke kindersnoetjes, gezellige ouderen en gehandicapten, skeelers, Nordic walkers, wandelaars, hardlopers, honden en paarden; geen dag is hetzelfde en bijna altijd gezellig en vol plezier. Helaas moeten wij “bijna” zeggen want ook afgelopen zondag hebben wij te maken gehad met enorme agressiviteit, die voor ons, uit het niets op ons gericht was. Nu ik dit opteken merk ik, dat ik nog met kloppend hart, dit op een goede en juiste manier probeer te verwoorden. Hoe erg! Wij, als eigenaren, proberen op alle vlakken van ons bedrijf het juiste en goede voor een ieder  neer te zetten. Of het nu de gasten, personeel, eten, uitstraling naar buiten, samenwerking met het team van de boerderij, opleidingen, noem maar op, is en dan krijgen ook wij te maken met zeer respectloos en agressief gedrag! Echt op zo’n moment denk ik persoonlijk; “ik stop er mee’. Alles doe je om het de ander naar zijn zin te maken en de horeca is echt waanzinnig hard werken met, hopelijk, centen (“centen” dus geen dubbeltjes, laat staan een kwartje) verdienen. Wij hebben al vele banen gehad, maar wij hebben nog nooit zo hard lichamelijk en geestelijk werk verzet in zo ontzettend veel uren en dan heb ik het nog niet over de verdienste want het is je eigen zaak en wij zijn van mening, dat je door constant te investeren in je zaak, de toekomst goed en gezellig voor een ieder kan houden. En wij hebben al een heerlijk huis, een auto en een fiets………en we houden niet van varen, OdP is onze boot en die proberen we goed en perfect onderhouden in de vaart te houden! Maar, ook hier wint het goede van het kwade want door de talloze geweldige complimenten, zowel in woord als geschrift, in de afgelopen week krijg ik het goede gevoel weer terug en gaan we ook deze week weer met heel veel zin en enthousiasme aan het werk!

Is het niet: “wie goed doet, goed ontmoet”? Laten wij allen in ons eigen wereldje dit iedere dag weer proberen, dan hebben wij aan het einde van de rit ons best gedaan, en meer dan zo te leven kunnen we toch niet doen!!!!

heropening onder de platanen 2 046

 

P.s. wij zetten ons in voor de Stichting Hulphond Nederland. Op de foto de bekende Velserbroeker Anneke met haar ontzettend grappige hond Vinty. Vinty is samen met Anneke een bijzonder goed team, maar mag alleen de supermarkten niet meer in want hij steelt. Hij hapt de verrassingseieren uit het vak en eet die dan vervolgens lekker op!

 

 

Reacties

comments