Week 2: visuele progressie

Week 2 van de verbouwing is inmiddels alweer twee volle dagen bezig en de progressie is duidelijk zichtbaar. Neem een stap terug om vervolgens twee stappen vooruit te doen was een duidelijk begrip gedurende deze dagen. Eerst moest er gesloopt worden om het vervolgens vanaf de grond af op te bouwen.

De balustrade van de bovenverdieping moest verwijderd worden voor het plaatsen van een verhoogd plafond voor het restaurant. Nadat de balustrade eenmaal verwijderd was zijn ze verder gegaan met het plaatsen van het frame voor de wanden op de bovenverdieping. Het restaurant krijg er zelf geen verdieping bij, echter in het voorste gedeelte van het vernieuwde restaurant kunt u genieten van een 6 meter hoog plafond!

De trap die vroeger de verbinding verzorgde van de kinderhoek naar de bovenverdieping wordt ook verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe bar.

De grote betonnen T afscheiding tussen kinderhoek en tentoonstellingsruimte die u op onderstaande foto nog in zijn geheel kunt bewonderen wordt op onderstaande foto verwijderd voor een grotere open ruimte tussen komend restaurant, ingang en bar.

Op onderstaande foto kunt u de grote open ruimte zien die is ontstaan door het weghalen van de T-muur en de trap. Vanuit dit aanzicht kijkt u als we eenmaal verbouwd zijn van het restaurant richting de bar. De komende weken wordt in deze ruimte de nieuwe bar gemaakt!

Naast de vernieuwde ingang komt een groot raam vanuit waar al het ijs besteld kan worden, evenals de heerlijke meeneem koffie, cappuccino en fris voor in de speeltuin. Eindresultaat is een groot open gat in de muur, die opgevuld gaat worden met een mooi glazen raam die open kan op mooie zonnige dagen.

De heren van Openhaardencentrum Ton van Dam zijn vandaag ook begonnen aan de bouw van de houthaard die in het restaurant komt. De pijp die ervoor moet zorgen dat al het rook afgevoerd wordt moet naar het bovenste stukje van de boerderij gebracht worden en daar heb je kleine hulp bij nodig.

Uiteraard is er ook weer een hoop werk geleverd door de elektriciens en loodgieter waardoor de mogelijk ontstond om weer een hoop plaatwerk te kunnen neerzetten. Op onderstaande foto’s ziet u de behuizing van de spoelkeuken en de keuken. Uiteraard komen er ramen in de gedeeltes die nog open zijn in de keuken om er voor te zorgen dat u vanuit de boerderij ook de koks aan het werk kan zien!

 

Reacties

comments